Басейни

Басейните, които изработваме са : детски, градински, големи басейни за спорт и т.н.

Формата на басейна се определя според желанието на клиента – кръгъл, правоъгълен, квадратен, нестандартен.

Описание

Басейните се изработват от полистоун, който е UV стабилизиран. Този материал е от рода на полипропилена и термопластите. Притежава комбинация от високо химични, физични и термични качества. Устойчив на корозия и климатични промени. Има свойството да запазва хидроизолационните си качества.

Допълнително може да бъде поставена изолация по дъното и стените на басейна от екструдиран полистерен, което гарантира по-бавното охлаждане на водата и последващото й затопляне.

Предимства

  • Много лесна поддръжка и почистване – това се дължи на добрите хигиенни качества на материала, който не позволява образуването на водорасли
  • Лесен монтаж, който не изисква допълнителен кофраж и използване на голямо количество арматура
  • 100 % водонепропускливост
  • Достъпни цени

Технология, изграждане и монтаж

Технология :

Първата стъпка е да бъде установена желаната форма и размер на басейна. Следващият етап е изработката на басейна от т.нар. полимерни плоскости, които се заваряват една за друга. Получената конструкция се оребрява допълнително, като има възможност между отделните ребра да се положи екструдиран полистерен, за да се намалят топлинните загуби.

Всеки басейн е окомплектован по желание на клиента със сифони, монтирани дюзи и т.н.

Монтаж:

Изкопът, в който се поставя басейнът е необходимо да бъде с 30 см по-голям от размерите му. На дъното на изкопа е необходимо да има равна, армирана бетонна плоча с дебелина 10см. Върху нея се поставя полистерен с дебелина 5 см и вече върху тази подложка се монтира басейнът.

Всеки басейн разполага с ревизионна шахта, в която се намира таблото за управление, заедно с помпа и филтър.

IMG_0894